Haagsche IJsclub "Houtrust" 
Kunstschaatsschool in Den Haag 

                          erkend door Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB)

ONS MOTTO - Dream big, work hard and have fun!

Wij denken dat wedstrijdschaatsen goed is voor alle betrokkenen. Voor kinderen is het een manier om te leren over winnen en verliezen, slagen en falen, en tegelijkertijd beter te worden in schaatsen.

Deze lessen die ze vanuit de sport leren, zoals zelfvertrouwen en discipline, zullen hen helpen in de toekomst succesvol en gelukkig te zijn!


 

Ontdek de 'Learn to Skate'-ervaring voor beginners

Wat is ‘Learn to Skate’ precies? Het is een Amerikaans trainingsprogramma ontworpen voor beginners, ondersteund door US Skating en tal andere gewaardeerde kunstschaatsorganisaties. Dit dynamische programma legt een sterke nadruk op plezier, actieve deelname en het cultiveren van fundamentele vaardigheden. In lijn met wereldwijde ontwikkelingsstrategieën voor atleten, vaak aangeduid als ''long-term athlete development' (LTAD) en in overeenstemming met de KNSB-richtlijnen, geeft 'Learn to Skate' prioriteit aan het verwerven van fysieke geletterdheid en essentiële vaardigheden die als basis dienen voor verschillende vormen van schaatssporten en recreatieve activiteiten.

Voor wie is het bedoeld?

Zie hier uitleg over de verschillende groepen. 

Wat leert u?

Een compleet scala aan evenwichts-, controle- en behendigheidsvaardigheden, onderwezen in acht leerfasen. De HIJH maakt gebruik van internationaal bewezen competentie- en leermethoden die zorgen voor sterkere basisvaardigheden en snellere ontwikkeling hiervan.

Wat kunt u verwachten?

Actie, beweging en plezier! Schaatsers vorderen in hun eigen tempo en er worden trainingshulpmiddelen ingezet om het leren te onderwijzen en te bevorderen. De lessen omvatten ijstrainingen, speciale droge trainingen en ballet. Diploma's en andere prikkels worden gebruikt om de voortgang van schaatsers te meten en de inspanningen en deelname te belonen.

Wat heeft u nodig om deel te nemen?

Voor op het ijs: schaatsen, lange broek, wanten/handschoenen, warme trui of jas. Kleed je in laagjes - het wordt heet!

Op het droge: sportschoenen, mat, springtouw en balletschoenen.

Schrijf hier in!


Competitieve schaatsers

N.Osipova-D.Epstein, Talent team KNSB

N.Osipova-D.Epstein, Talent team KNSB

N.Osipova-D.Epstein, Talent team KNSB

N.Osipova-D.Epstein, Talent team KNSB


Onze proeflessen geven een indruk van de kwaliteitsgarantie die wij bieden. Heeft u interesse in wedstrijden of heeft het begeleidingsteam u benaderd voor de wedstrijdgroepen, dan kunt u rekenen op een innovatief trainingssysteem en een schat aan ervaring.

Ons competitieve trainingsprogramma bij de club is gebaseerd op het Russische trainingssysteem voor kunstschaatsen en omvat training op het ijs, gespecialiseerde training op het ijs en ballet, allemaal aangepast voor een specifiek regime. Deze lessen worden gegeven door enkele van de beste schaatsers van Nederland, meesters in het kunstschaatsen en KNSB/ISU-gecertificeerde coaches. Wij werken samen met internationale en nationale coaches die een achtergrond hebben in kunstschaatsen op topniveau. Een van onze hoofdcoaches heeft zijn leerlingen vier keer naar de top-10 van de Europese kampioenschappen geleid. Hij beschikt over uitgebreide ervaring in elite competities zoals de ISU (Junior) Wereldkampioenschappen kunstschaatsen.


 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram